Om oss

"Hållbarhet på lång sikt i alla avseenden, privat

och professionellt, är vårt främsta mål med Djurläkarna. "

Mikael Petersen & Mia Edin 

Om Djurläkarna Nord AB


Djurläkarna är ett familjeföretag som ägs och drivs av Mikael Petersen och Mia Edin i Gällivare. Beslutet att starta en egen, lokal klinik fattades efter många diskussioner och överväganden. Viljan till att kunna arbeta på, och bo i Gällivare, som är vår hemmaplan har vuxit sig allt starkare då fyra barn finns i familjen och Mikael pendlat till Gammelstads Djursjukhus för att arbeta med framförallt avancerade operationer under fyra års tid. Detta samtidigt som allt fler djurägare uppsökt och efterfrågat Mikaels tjänster på hemmaplan har slutligen lett till att vi vågat ta steget att satsa på en egen klinik. Den 1 mars 2019 öppnade vi dörrarna till vår nyrenoverade och välutrustade klinik på Storgatan 4 i Gällivare.

Vi är Djurläkarna


Hos oss har varje individ en speciell plats. Vi arbetar kontinuerligt för att vara ett kompetent och ansvarsfullt team där alla gör sitt yttersta för djuren, djurägarna och för varandra. Vi har en bra patienttillströmmning och utökar vår personalstyrka kontinuerligt. Därför är du som har kompetens inom djursjukvård alltid välkommen att kontakta oss för att visa ditt intresse! Djurläkarna är anslutna till bransch- och arbetsgivarorganisationen Gröna Arbetsgivare.

Nora Franke

Veterinär med ett stort hjärta som servat ortens djurägare sedan många år. Nora är klok som en bok när det gäller medicinska utredningar och vidareutvecklar sig ständigt, för närvarande är hjärtultraljud i fokus.

 

Sabrina Knudsen

Veterinär som flyttat hit från Danmark via ett år i Strömsholm. Sabrinas intresseområde är främst kirurgi och ortopedi. Hon är en härlig dam med hjärtat på rätta stället som gärna myser lite extra med patienterna så fort hon får chansen.

 

Emmelie Hannu

Emmelie svarar ofta när du ringer till oss. Hon jobbar administrativt och tränar på att inte vara så vansinnigt effektiv hela tiden. Hemma har hon sin tredje flatcoated retriever och en dansksvensk gårdshund.


Sara Skum

Djurvårdare på nivå två som började sin djurvårdarbana hos Lena Gustafsson i Kiruna. Sara har ett helt gäng husdjur, några hästar och en och annan ren.  Hon är den som hjälper alla när helst det behövs.

Gunilla Wasserman

Klippan i receptionen som med glädje och värme tar hand om både djurägare och patienter oavsett om det är per telefon eller vid besök. Är Gunilla försvunnen hittar vi henne oftast inne i något undersökningsrum med någon orolig djurägare.

Mikael Petersen

Ägare och veterinär med lång erfarenhet av kirurgi och ortopedi. Micke har en förkärlek för det svåra, som att fixera ett 3 mm tjockt ben med skruvar eller besvärliga skottskador. Han är optimisten som gillar att hjälpa djurägare i besvärliga situationer.

Anna Mattsson

Djurvårdare på nivå 2 som även föder upp jakthundar på fritiden. Det bästa med yrket är att få jobba med människor och djur samtidigt, att få glädjas med en djurägare eller stötta när det behövs.  Anna ser särskilt fram emot dagar med sårvård och arbete i tandteamet.

Pia Möttönen

Pia är ofta den som möter dig direkt i telefonen när du ringer till oss eller i entrén när du kommer med ditt djur. Pia är en strukturerad dam med spring i benen. Hemma har hon jämthundar som fyller frysen då skog och jakt är hennes grej. 

Emma Pallari

Emma är djurvårdare på nivå två och en äkta kattant. Hon är alltid på gott humör och mycket svår att stressa. Hon är stabil som en gammal ek med finskt sisu i ådrorna. Där Emma gått fram vet man att det är ordning och reda. 

 

Mads Petersen

Veterinär som kommer och jobbar hos oss vid behov. Mads har bred kompetens och ett stort hjärta för både djur och människor. Han har även ett särskilt intresse för kirurgi och ortopedi vilket han också jobbar med hos Anicura i Danmark.

Veronica Hellman

Djurvårdare med utökad kompetens som hela tiden ligger minst ett steg före. Vero  brinner för att utvecklas i sitt yrke och trivs allra bäst i operationssalen. Hon är kontroll och struktur personifierad och därför även  vår hygienledare.

 

Kristina Kristensen

Veterinär som återvänt hem efter sina studier i Uppsala. "Kricko" är en riktig kattkvinna med  ett särskilt stort intresse för dessa djurs sjukdommar.  Hon är inte den lätt stressade typen och trivs bra med akutpatienterna. En riktig pärla på kliniken.

 

Viveka Wennström

Djurvårdare som gör allt från att assistera vid operationer till att köra blodprover i vårt lab. "Vivve" är även ansvarig för klinikens butik och umgås med sina hundar och hästar så fort det finns tid över. Vivve är den mest stresståliga människa som går i ett par skor vilket vi ofta får glädje av!

Mia Edin

Ägare med lednings- och utvecklingsansvar som framförallt tror att rätt människor, kvalitet, genuinitet och självkritik är fyra grundläggande delar i en långsiktigt hållbar verksamhet. 

 

Jenny Mattsson

 Legitimerad djursjuksköterska som har tjugofem års erfarenhet i ryggsäcken. Anestesi och tänder är hennes specialitet. Jenny åker norrut och jobbar hos oss när vi behöver två extra händer och ytterligare ett stort hjärta på kliniken.